- Merkez: Üçevler, Tanay Cd. No:19 D:Kat:2 Daire:4, 16120 Nilüfer-BURSA
- info@www.bursay.com
- +90 555 004 34 16
Kombi çalışmıyor ise öncelikle bazı kontrolleri yapmanız gerekiyor. Bunları söyle sıralayalım;
Bu soruların hepsine evet diyor iseniz teknik servis tarafında kontrol edilmesi gerekmektedir.
Kombilerin ön yüzünde veya altında basıncı gösteren yuvarlak bir saat olucaktır. Genel olarak o saat 1,5 bar göstermesi gerekiyor. Sonrasında kombinin altında küçük farklı renkte bir vana görüceksiniz, onu yavaş bir şekilde açalım ve bar saati yukarı doğru oynamaya başlayacak. 1,5 bara yaklaştığında vanayı kısmaya başlayın ve sıkı şekilde kapatın. Kapandığına kesinlikle emin olun!
Kombi kapasitelerine göre değişiklik göstermektedir fakat genellikle 24kw kombiler yaygın olduğu için 2 amperlik sigorta yeterli olucaktır. Daha büyük kapasitelerde kombiler için ise 5 veya 6 amperlik sigorta yeterli olur daha fazlasına servisler izin vermemektedir, takılması durumunda da cihazı devreye almazlar. Montajı yapan firma cihazınız için uygun olan şarteli takacaktır.
Bir evde ortalama 100 m2 başına 10kW’lık bir ısı ihtiyacı olmaktadır. Bu hesaba göre 10 dairelik bir binada toplamda 100kW’lık bir ısıtma ihtiyacı doğuyor ve bir adet duvar tipi kazan ile ısıtılabilir. Aynı binayı kombili düşünelim. Standart bir kombi 24kW ve 10 dairede 240kW’lık bir kullanım gerçekleşiyor. Bu kazan kullanımının 2,4 katı ediyor ve aynı şekilde doğalgaz tüketimini de 2,4 kat arttırıyor. Bu yüzden merkezi sistem her zaman çok daha avantajlı olmaktadır.
Kombilerin arka planında sizin görmediğiniz ve çalışmakta olan bir çok teknoloji bulunmaktadır. Bu da fiyatı, kullanım ömrünü ve harcadığı doğalgaz miktarını etkiler.
Bu özelliklere şöyle örnekler verebiliriz; eşanjör yapısı, baca fanı ve doğalgaz modülasyonu, donma koruması, pompası, dış havaya duyarlı olması, bulunduğunuz şehrin havasına göre çalışması, cep telefonu ile kontrol edilebilmesi, sessiz çalışması, büyüklükleri ve teknolojisi
Kalorifer suyundaki tesisatın çamurlanmadığı durumda kesinlikle gerek yoktur hatta yapılmamalıdır. 2 veya 3 yılda bir kere yeterli olacaktır. Çünkü su tesisat içerisinde döndükçe oksiyenini kaybetmiş ve rejime girmiş bir sıvı haline gelecektir. Sürekli yenilendiğinde içerisinde oksiyen olan su tesisatta korozyona sebep olacaktır.
Radyatör suyu temizliği ile kombi temizliği karıştırılmamalıdır. Kombi temizliğini her yıl yaptırabilirsiniz fakat burada radyatör içerisinde dolaşan su hakkında konuşuyoruz.
Yoğuşma verimi yüksek ve evinizin ölçülerine uyumlu bir kombi olmalıdır. Aynı zamanda modülasyon oranının yüksek olmasına dikkat edilmeli ve de sessiz çalışan bir cihaz olursa sizin içinde rahatsızlık vermez.
Kombinizin daha uzun ömürlü ve aynı verimde çalışmasını istiyor iseniz her sezon başlangıcından önce bakım yaptırmakta fayda vardır. Bunu araba bakımı gibi düşünebilirsiniz. Kombide bir makina ve yoğun kullanım öncesi bakım ve kontrollerini yaptırmak size hem yakıttan hemde konfordan fayda sağlar.